Preventie

Preventie en Vitaliteitsmanagement staat bij veel bedrijven al hoog op de agenda. Het gezond houden van uw medewerkers heeft een directe verbinding met het gezond houden van uw bedrijf.

Als werkgever wilt u niets liever dan dat uw bedrijf bruist van de gezonde en vitale medewerkers. Medewerkers die gemotiveerd zijn en goed in hun vel zitten maken het verschil voor uw organisatie, de klanten en hun omgeving.

Helaas heeft elke organisatie te maken met verzuim en de kosten die dit met zich meebrengt. Uit recent onderzoek blijkt dat de gemiddelde duur van psychisch verzuim op 180 dagen per medewerker per jaar ligt. Een gemiddelde ziektedag kost uw bedrijf al snel zo’n € 250,- per dag. Ruim 75% van het psychisch verzuim heeft te maken met stress. En laat Villa Uitzicht nu juist een expert zijn in het opsporen en behandelen van de oorzaak van stressklachten.

Verzuimbeleid is tot op heden vaak nog re-actief. Dit wil zeggen dat er meestal pas actie wordt ondernomen wanneer een werknemer daadwerkelijk verzuimt. Vanwege veranderingen in wetgeving komt het risico en de regie van verzuim tegenwoordig steeds meer bij de werkgever te liggen. Dit vraagt om bijstellingen van verzuimbeleid. Villa Uitzicht denkt dat vroegsignalering van (dreigende) psychische uitval essentieel is bij het gezond en duurzaam inzetbaar houden van uw werknemers.

Bovendien toont onderzoek aan dat daarmee verzuimkosten worden gereduceerd. Wij maken voor de vroegsignalering gebruik van de veel gebruikte WerkVermogensMonitor® die door PreventNed is ontwikkeld. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarmee inzicht wordt gegeven in de productiviteit, gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers. Voor organisaties is het belang van gezonde en gemotiveerde medewerkers groot.

Personeel is het kostbaarste 'kapitaal' van een organisatie en preventie is een stuk voordeliger dan ziekteverzuim. Dat betekent dat investeren in energiebronnen zich dubbel en dwars terugverdiend. Daarom verzorgt Villa Uitzicht voor uw organisatie diverse activiteiten en workshops op locatie die gericht zijn op het bevorderen van de vitaliteit en welzijn van uw werknemers. Energiebronnen op het werk helpen uw werknemer om extra inspanning te kunnen leveren bij het halen en vasthouden van een doel.


teamcoaching

Teamcoaching

Het team krijgt inzicht in competenties, waarden en ontwikkeldoelen van elk teamlid. Dit wordt omgezet in omgangs- en samenwerkingsvormen.
Lees meer
WerkVermogensMonitor

WerkVermogensMonitor

Het werkvermogen is de belangrijkste graadmeter met betrekking tot het risico op langdurig verzuim. Daarom maken wij voor de vroegsignalering gebruik van de WerkVermogensMonitor® die door PreventNed is ontwikkeld.
Lees meer

Mindfulness training

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag. Je leert ontstressen en op een milde manier naar jezelf te kijken zodat het zelfvertrouwen vergroot wordt.
Lees meer

Stoelmassage

Een stoelmassage bij u op het werk is een heerlijk ontspannende en activerende drukpuntmassage van hoofd, rug, nek, schouders, armen en handen.
Lees meer

Scancoaching

ScanCoaching is een unieke technologie, waarmee een helder inzicht kan worden verkregen in de disbalans tussen het fysieke, mentale en emotionele niveau van een werknemer dat tot verminderd functioneren heeft geleid.
Lees meer

Trainingen en workshops

Wij hebben een aantal zeer effectieve trainingen en workshops. Zoals de  Stress Management en Assertiviteit trainingen.
Lees meer