Date:april 08, 2014

Training stress management

Wilt u graag weten wat stress is, hoe het ontstaat en hoe u stress voorkomt? Of wilt u graag weten hoe u stress management in uw organisatie kunt toepassen, wat stress is en hoe het kan ontstaan binnen uw organisatie? Maar bent u ook benieuwd naar hoe u stress bij medewerkers kunt herkennen en hoe u medewerkers met stress het beste kunt begeleiden?

Dan is deze training stress management iets voor u. In deze training wordt aan de hand van psychologische modellen uitgelegd hoe stress ontstaat en wat u zelf kunt doen om stress te voorkomen of uw stressniveau te verlagen. Hoe kunt u stresssymptomen herkennen bij uw werknemers en welke oplossingen zijn er om stress bij uw werknemers te verlagen. Vroegtijdige herkenning en wegnemen van stressoorzaken is belangrijk om gezondheidsklachten bij uw werknemers te voorkomen. Gezondheidsklachten bij werknemers kunnen namelijk leiden tot ziekteverzuim met alle negatieve persoonlijke- en organisatie-uitkomsten van dien. In deze training wordt daarom vanuit verschillende perspectieven gekeken naar stress. Er wordt gekeken naar aspecten in de werksituatie, de thuissituatie en aspecten in de persoon die een oorzaak kunnen zijn voor het ontstaan van stress. En er wordt in kaart gebracht wat u kunt doen aan de mogelijke stressoorzaken in de werksituaties binnen uw organisatie. Door middel van oefeningen wordt naar uw persoonlijke situatie gekeken, waardoor u praktische handvatten mee krijgt. Na deze training heeft u zicht op hoe u stressoorzaken kunt wegnemen, uw individuele belastbaarheid kan vergroten en/of hoe u kunt leren omgaan met stress.

Voor wie is de training stress management?

  • Leidinggevenden die meer inzicht willen krijgen in stress management en behoefte hebben aan praktische oplossingen om stress bij werknemers te voorkomen. Daarnaast is de training geschikt voor werkgevers of leidinggevenden die stressklachten bij medewerkers willen leren herkennen en tips willen krijgen voor goede begeleiding van medewerkers met stressklachten.
  • Medewerkers die op dit moment stress/spanning ervaren of in het verleden te maken hebben gehad met stress of spanningen in zijn of haar werk en/of thuissituatie. En voor wie graag op een praktische manier inzicht wil krijgen in het ontstaan van deze stress of spanning. Daarnaast is de training geschikt voor iedereen die graag meer wil weten over dit onderwerp.

Training stress management

  • De training bestaat uit 1 bijeenkomst van 3 uur.
  • Voor de start van de training is er een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek met de trainer
  • Aantal deelnemers: maximaal 10

Kosten training stress management

  • 95 euro per persoon (exclusief BTW).
  • Op locatie ook mogelijk, tarief in overleg.